DARMOWY KURS

ABC wdrożenia RODO
w organizacji

Skorzystaj z bezpłatnego kursu e-mailowego dla kadry kierowniczej i inspektorów ochrony danych! 

Naucz się, jak prawidłowo i skutecznie chronić
dane osobowe w Twojej organizacji.

Zgodnie z artykułem nr 32 z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (link: RODO) podmiot przetwarzający dane osobowe zobowiązany jest do wdrożenia odpowiednich środków technicznych oraz organizacyjnych w celu zapewnienia właściwej ochrony tych danych.

Dla kogo jest ten kurs?

Jeśli jesteś odpowiedzialny za ochronę danych osobowych w swojej pracy,
ten kurs został stworzony właśnie dla Ciebie!

Projekt bez tytułu-3

dla Inspektorów Ochrony Danych

Pracownicy pełniący rolę IOD oraz odpowiedzialni za kreowanie i przestrzeganie polityki bezpieczeństwa danych.

Projekt bez tytułu-2

dla kandydatów na IOD

Każdy, kto chce się zawodowo rozwijać w dziedzinie zarządzania bezpieczeństwem danych osobowych.

Projekt bez tytułu-3

dla kadry zarządzającej średnich i dużych firm

Wszyscy, którzy zbierają dane klientów i przetwarzają dane pracowników.

Projekt bez tytułu-2

dla wszystkich osób zainteresowanych ochroną danych

Osoby interesujące się kwestią bezpieczeństwa danych osobowych.

 

Co zyskasz?

Zapisz się na nasz kurs a otrzymasz bezpłatny dostęp do praktycznych treści dla inspektorów ochrony danych.

  • Przystępny minikurs w 5 lekcjach
    Po zapisaniu się na kurs przez 5 dni otrzymasz starannie przygotowany e-mail z dodatkowymi załącznikami, np. wzorami dokumentów.

  • Konkretna wiedza od praktyków
    Uzyskasz konkrety na następujące tematy: wdrożenie RODO w organizacji, procedury i dokumentacja, RODO a IT, analiza ryzyka, powierzenie.

  • Kwestie praktyczne
    Dowiesz się przydatnych rzeczy, które wielokrotnie zostały przez nas sprawdzone w praktyce.

  • Informacje o zmianach
    Będziesz na bieżąco ze zmianami prawnymi dotyczącymi ochrony danych osobowych.

  • E-maile z zestawem wskazówek
    Po ukończeniu kursu raz w tygodniu dostaniesz wiadomość z poradami (np. audyt RODO, kontrola PUODO, zadania IOD).

  • Dobre praktyki
    Poznasz powszechnie przyjęte praktyki związane z danymi osobowymi.

 

 

Zdobądź wiedzę
o bezpieczeństwie danych osobowych!

Kim są twórcy kursu?

Twórcami kursu są jedni z najbardziej doświadczeni eksperci ochrony danych osobowych w Polsce. 

lukasz-kulicki-1-550x550-1

Łukasz Kulicki

Radca prawny, Partner w Kancelarii Linke Kulicki

 

Radca prawny specjalizujący się w obsłudze prawnej firm z sektora IT, nowych technologii i branży internetowej, a także podmiotów przechodzących transformację cyfrową. W swojej praktyce zajmuje się doradztwem prawnym z zakresu ochrony danych osobowych (RODO), prawa e-commerce i własności intelektualnej.
Członek zespołu eksperckiego ds. wykorzystania nowych technologii w prawie handlowym w ramach Komisji ds. reformy nadzoru właścicielskiego przy Ministerstwie Aktywów Państwowych. Analityk zajmujący się prawnymi aspektami zmian cywilizacyjnych powodowanych przez rozwój nowych technologii w Centrum Badań nad Bezpieczeństwem Akademii Sztuki Wojennej. 

Bartosz Kozłowski

Ekspert ds. informatycznego bezpieczeństwa
danych osobowych, Chief Security Officer w Sagenso 

 

Odpowiedzialny za stworzenie i prowadzenie działu cyberbezpieczeństwa w Polskich Liniach Lotniczych LOT , a także liczne projekty z zakresu zarządzania bezpieczeństwem IT w ramach KPMG m.in. dla banków i towarzystw ubezpieczeniowych.
Obecnie konsultant ds. 
bezpieczeństwa systemów teleinformatycznych w biznesie i sektorze medycznym (audyty, informatyka śledcza, testy penetracyjne, zarządzanie ryzykiem) i Chief Security Officer w Sagenso, dynamicznie rozwijającej się spółce z branży cyberbezpieczeństwa, która już zdobyła uznanie takich partnerów jak: NCBR, PAIH, PARP, SAMSUNG i MICROSOFT.

Bartosz_Kozlowski-Sagenso

Sprawdź, co o nas mówią menedżerowie placówek medycznych

Najczęściej zadawane pytania

Kto jest organizatorem tej kursu?

Kurs organizują wspólnie firma Sagenso oraz Kancelaria Prawna Linke Kulicki.

Kto jest twórcą tego kursu?

Pomysłodawcami oraz twórcami kursu są Bartosz Kozłowski - ekspert ds. informatycznego bezpieczeństwa danych osobowych i Chief Security Officer w Sagenso, dynamicznie rozwijającej się spółce z branży cyberbezpieczeństwa oraz Łukasz Kulicki - Radca prawny, Partner w Kancelarii Prawnej Linke Kulicki specjalizującej się w obsłudze prawnej firm z sektora IT, nowych technologii i branży internetowej, a także podmiotów przechodzących transformację cyfrową.